Meteen naar de inhoud

Over

In 1960 kwam Bert, als knulletje van acht, in aanraking met het harmonium. Dat was ‘s avonds in het donker, uit een vochtige en stoffige schuur gehaald, door zijn broer. Vanaf die tijd zat hij dagelijks achter de toetsen, en maar pompen natuurlijk voor het nodige geluid.

Vanaf zijn 10e jaar kreeg hij les van de plaatselijke organist. Op zijn 14e jaar kwam Bert in de parochiekerk te Kerkdriel in contact met het echte pijporgel: 25 stemmen, 2 klavieren met pedaal. Bijna elke mis zat hij boven bij de plaatselijke organist zijn ogen uit te kijken, denkend: dat begeleiden van de volkszang moet ik toch ook kunnen leren.

Op een zaterdagavond was er geen organist te bekennen. De pastoor, die hem ondertussen al kende, gaf hem spontaan de sleutel van het orgel en de liederen, met de mededeling “doe je best, je kunt het”. Zonder voorbereiding en met knikkende knieën zette hij het eerste lied in (melodie gezang 434). Na een kort voorspel, zongen de mensen, ongeveer 700, spontaan uit volle borst mee. Die eerste keer gaf hem zoveel voldoening en passie om met deze roeping verder te gaan. Samen met nog drie andere collega organisten heeft hij dit nog enkele jaren tot grote  vreugde mogen doen.

In 1975 werd hij als organist aangenomen in de Lambertuskerk te Vught. Daar mocht hij op het nieuwe orgel gaan spelen. Hij verzorgde ook de begeleiding van de cantorij, die boven bij het orgel zongen. Iets wat tegenwoordig in Vught nog altijd zo is. In 1986 werd hij gevraagd om in Sint Michielsgestel organist te worden, Dat heeft hij 22 jaar met veel passie gedaan.

Bert heeft orgel gestudeerd bij Marius Pompen, Toos Mugge, Jacques van den Dool. En heeft hij workshops gedaan bij Jan Zwart, Sietze de Vries en Bert Matter.

Bert geeft regelmatig orgel-bespelingen.

Bert begon met schilderen in 2020 en ontdekte al snel dat zijn passie juist ligt in het precieze werk. Uren kan hij bezig zijn met het schilderen van herfstblaadjes.
Veelal geïnspireerd door het bos, de natuur of juist stadsgezichten, werkt hij vol overgave aan de mooiste schilderijen.

Voor meer informatie kunt u altijd mailen naar Bert Versteeg


 STAMBOOM


ORGEL DATABASE


BeVe Organ Music
error: Content wordt beschermd